This pages is about Swetugg Stockholm 2015. Go to Swetugg Stockholm 2024.

Jessica Engström

Antropoid

Design - den första användartesten

En användare kommer bedömma kvalitén på din app baserat på hur den ser ut.
Genom att ha en tydlig branding/varumärke kan du ge din applikation det där lilla extra, ibland kan det vara skillnaden mellan att de laddar ner appen eller väljer en annan.
Under sessionen kommer vi titta hur man tar fram sitt egna varumärke och vad man ska tänka på om man implementerar ett befintligt.
Design behöver inte vara skrämmande eller svårt, men hur funkar det i praktiken?
Ni kommer få praktiska tips o tricks och resurser för att ta din app till nästa nivå.
De flesta exempel kommer att visas ur perspektivet "app" men kan självklart appliceras även på en webbsida.

Jessica Engström

Jessica Engström är en äkta nörd, hennes bröllop hade Star Trek tema och hon missar aldrig en superhjälte film, eller chansen att poängtera att Marvel är det bästa serieförlaget. Hon är en achievement junkie och ett spel är aldrig klart förrän hon fått alla, men som en Microsoft fan girl är det bara Xbox achievements som gäller.
När Windows Phone kom ut var hon den första tjejen i kö i hela skandinavien, vilket resulterade i en resa ner i kaninhålet där hon upptäckte den fantastiska världen av Windows Phone, UX och Blend. Enda sedan Windows Phone och Windows 8 kom ut har hon jobbat i communityn genom att hålla presentationer och starta usergruppen Coding After Work (tillsammans med sin man) vilket ledde till att hon fick äran att vara med i MEET (Microsoft Extended Expert Team) och strax efter blev en Client Developer MVP.
Hon bloggar på www.catoholic.se vilket även visar upp hennes kärlek för katter...och rosa...mest rosa.
Följ henne på twitter på @grytlappen