This pages is about Swetugg Stockholm 2016. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Peter Örneholm

Active Solution

CloudReady - När flyttlasset går till molnet

Idag är det en självklarhet att bygga nya applikationer direkt i molnet och dra nytta av fördelar så som skalbarhet, flexibilitet och hastighet. Men verkligheten är ju att vi sitter med en ryggsäck av system som ligger på maskiner i vår egen garderob. Hur ska vi hantera dem och hur kan vi i små steg förbereda koden för att vara CloudReady den dagen vi ska skrota den fysiska servern?

Peter har flera års erfarenhet av molnutveckling och har hjälp stora som små företag att bygga nytt samt flytta befintliga applikationer till Microsoft Azure. I den här sessionen går vi igenom hur en flytt kan gå till, vilka utmaningar nästan alla stöter på samt hur du rent praktiskt i ditt dagliga kodande kan underlätta för en framtida flytt.

Peter Örneholm

Peter Örneholm är en finurlig utvecklare som älskar att vara på språng. Han reser gärna land och rike runt för att dela med sig av sina digra kunskaper om molnet och moderna webbteknologier. HTML, CSS och JavaScript talar han lika flytande som sitt modersmål. Peter har över 10 års erfarenhet av utveckling i Microsoftrelaterade tekniker och arbetar idag som IT-konsult på Active Solution i Stockholm.