This pages is about Swetugg Stockholm 2019. Go to Swetugg Stockholm 2023.

Sophie Nohlberg

HittaFoder.se - från noll till Radio P4 på 72 h
Telerummet, Thursday 10:05 - 10:55

Sommaren 2018 kom hettan och torkan till Sverige. Dag ut och dag in njöt folk av sol och värme, samtidigt som våra bönder och hästägare blev mer och mer förtvivlade. Efter månader utan regn hade skörden förvandlats till stoft och fler och fler såg ingen annan utväg än nödslakt. Nyheterna rapporterade dagligen om böndernas panik.

Vi är långt ifrån bönder och vi kunde inte trolla fram regn, men vi kunde trolla fram kod. På mindre än 48 h byggde vi sidan Hittafoder.se som ett sorts Blocket för foder, bete och transporter. Allt byggdes i .NET Core och mindre än ett dygn efter att vi gått live med sidan hade vi varit med i Radio P4, flera tidningar, nätartiklar och många, många inlägg på sociala medier. På sidan började annons efter annons läggas upp. Allt som krävdes var tre personer, en idé, lite entrepenörsanda och litervis med kaffe.

Men hur gick det då till? Vad gjorde att vi lyckades och fick så stor genomslagskraft? Vilka är vi egentligen? Vad hände sen? I mitt föredrag går jag igenom varifrån vår ide kom, vår process för att gå från tanke till färdig produkt på mindre än en vecka, våra erfarenheter med media, de motgångar vi mötte samt vad vi tar med oss från den här erfarenheten.

Sophie Nohlberg

With a Bcc in Cognitive Neuroscience, Sophie loves to pick everyones brain. She knows a little about a lot and if there was a championship in finding flawed content, she would hold the title. She's Head of Sales and CX at IOdesk.net, helping businesses with a more effortless communication.